Familieweekend

Het is weer zo ver; het jaarlijkse familieweekend staat weer voor de deur. En nu? Waar ga je naar toe? Wat ga je doen? Je wil toch dat Oma een leuk weekend heeft, ook al is zij niet meer zo goed te been. Het zou fijn zijn als zij ook volop zou genieten. En de kleinkinderen dan? We moeten wel zorgen dat zij zich ook vermaken en een leuk weekend hebben. Hoe pak je dit nou aan?

Dit zijn enkele, van de talloze, vragen die het eerste in je opkomen als je een familieweekend moet regelen. Het antwoord daarop is vaak het uitkiezen van een goed verblijf. Ga eerst na wat jullie familieweekend nodig heeft. Je komt met ouderen maar ook met kinderen. Het is dus fijn als iedereen een eigen plekje heeft en zich terug kan trekken. Een eigen slaapkamer met een eigen badkamer zorgt voor een rustig begin van de dag; geen ergernissen omdat de badkamer bezet is. Daarnaast wil je ruimte en speelgelegenheid voor de kinderen. Speelgoed voor binnen als het regent, of een speelveld buiten voor als het mooi weer is. Bij mooi weer heb je graag overzicht over de kinderen. Dat kan het beste vanaf een terras, met een lekker hapje en drankje op tafel. 

Familieweekend activiteiten

Quality time

Dan is er ook nog het dagprogramma. Misschien vind je het prima om het hele weekend bij elkaar te blijven en te genieten van quality time. Of trek je er toch op uit? In de omgeving moet van alles te doen zijn voor jong en oud. Dit kan zijn een wandeling door het bos met een speurtocht voor kinderen, een pretpark bezoeken of een blotevoetenpad.

Tot slot moet er ook gegeten en gedronken worden. Houden jullie van samen koken? Dan is een grote keuken noodzakelijk. Of liever buiten de BBQ aansteken? Laat deze dan bezorgen, dan hoef je hier zelf niets meer aan te doen. Na dit alles volgt een mooie afsluiting van de dag. Oma zit na te genieten van haar (klein)kinderen, jullie hebben na een gezelschapsspelletje de kinderen moe en voldaan naar bed gebracht en onder het genot van een borrel praten jullie na over het gezellige familieweekend dat jullie hebben. 

“Voor de tweede keer enorm genoten van ons familieweekend bij jullie in de oranjehoeve!
We hebben heerlijk kunnen koken in de ruime een complete keuken.
We hebben veel lol gehad met de tafelvoetbal en de trampoline en hebben genoten van de sfeervolle kamers!” 

Benieuwd of de OranjeHoeve voldoet aan jullie verwachtingen? Kijk bij groepsaccommodatie of bij foto’s en wie weet; Tot Snel!