Op bezoek in het land van Kortooms!

“Overnachten in de Peel, een bezoek aan het huis van Kortooms
en heerlijk 3x aan tafel.”

Vanwege de honderdste geboortedag van Toon Kortooms staat Deurne dit jaar in het teken van de streekromanschrijver. In de omgeving van Deurne zijn verschillende activiteiten en evenementen gepland die in het teken staan van deze Deurnese schrijver; het Toon Kortoomsjaar. Een aantal voorbeelden hiervan zijn voorleesavonden, een wandeltocht langs historische Toon Kortooms-plekken, een boekenmarkt, straattheater en Brabantse zomeravondmarkt. Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op de site van het Toon Kortoomsjaar.

De schrijver, onder meer bekend vanwege zijn bestsellers ‘Beekman en Beekman’ en ‘Help! De dokter verzuipt’, werd op 23 februari 1916 geboren in Deurne. Hij woonde jarenlang in De Peel en dat zie je terug in zijn boeken. Toon Kortooms overleed in 1999.

Het themajaar werd op 21 februari officieel geopend op het Toon Kortoomspark in Deurne. Het Toon Kortoomspark is gevestigd op de plek waar de schrijver zijn jeugd heeft doorgebracht.
Wil je hier ook wat van meepikken dan helpen wij je graag. Speciaal voor het Toon Kortoomsjaar hebben wij samen met het Toon Kortoomspark in Griendtsveen een arrangement opgesteld. We noemen dit uitstapje “Op bezoek in het land van Kortooms!”
Je wordt ontvangen bij de OranjeHoeve in Helenaveen. De OranjeHoeve is gelegen aan het kanaal ‘De Helenavaart’, tussen Griendtsveen en Helenaveen. Dit kanaal werd vroeger gebruikt om Turf af te voeren die in de Peel afgegraven werd. Een gebied dat door Kortooms veel beschreven werd.

Arrangement; “Op bezoek in het land van Kortooms”
Prijs per persoon: vanaf € 72,50
(dit is op basis van een 2 persoonskamer)

 • Aankomst bij de OranjeHoeve vanaf 15.00u
 • Koffie of thee met gebak
 • 3 gangen diner bij de OranjeHoeve
  exclusief consumpties
 • Overnachting in een luxe kamer
 • Luxe ontbijt
 • Uitchecken rond 11.00u
 • Lunch bij het Toon Kortoomspark; keuze uit 2 soepen en keuze uit 3 Toontjes. (broodje) Met een kop koffie of thee
 • Entree voor het Toon Kortooms Museum of Blote Voetenpad
 • Aankomst op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag.

Voor groepen hebben we een andere aanbieding. De prijzen van onze groepsaccommodatie, vind je hierboven in het menu bij:  Tarieven Groepen